💳 Importera data från ditt Revolut-kort

Vi rekommenderar att du använder Revoluts-kontoutdrag i Excel för att det ska fungera bäst med Spirecta. Tyvärr fungerar inte det kontoutdrag som de presenterar på sin hemsida.

För att importera data, gör så här:

 1. Logga in i appen på din telefon
 2. Klicka på “R-loggan” i menyn nere till vänster så att du är i “Konto”-vyn
 3. Klicka på knappen med “…”
 4. Klicka på “utdrag”
 5. Klicka på “Excel”
 6. Välj period
 7. Klicka på “Hämta utdrag”
 8. Klicka på “Dela” ikonen uppe till höger
 9. Mejla filen till dig själv
 10. Öppna den på datorn och kopiera allt innehåll
 11. Klistra in den i Spirecta

Revolut och mikrospar-funktionen

Om du har aktiverat “Vaults” för mikrospar eller dagligt spar så kommer du få sjukt mycket transaktioner att bokföra. Vårt tips är att du:

 1. Skapar en tillgång som heter “Revolut mikrospar”
 2. Skapar en importregel som matchar ditt mikrospar till den skapade tillgången.

Så här kan regeln se ut för transaktioner som ser ut som följer:

7 mars 2020;Till SEK Mikrospar;10,00 ;;;;20 707,71 ; ;Överföringar
6 mars 2020;Till SEK Mikrospar;20,00 ;;;;20 717,71 ; ;Överföringar
5 mars 2020;Till SEK Mikrospar;20,00 ;;;;20 737,71 ; ;Överföringar
4 mars 2020;Till SEK Mikrospar;20,00 ;;;;20 757,71 ; ;Överföringar

En viktig sak för “koll-på-öret”-folket är att Revolut enbart tar med de transaktioner som är helt klara i kontoutdraget. Det innebär att exempelvis en transaktion som skedde 31 oktober kan landa på 2 november eller liknande i kontoutdraget och därefter Spirecta utan korrigering. Jag stämmer själv av datumen på transaktionerna i början av månaden så att de landar på rätt månad. Listan över transaktioner i appen stämmer överens med verkligheten så tar en titt där bara :slight_smile:

1 gillning

Ah, bra tips! Tack @Joakim, det visste jag inte. :+1:

1 gillning

Jag fick precis problem med att importera kontoutdrag för mars.
Efter en del försök kom jag till slut fram till vad det berodde på.
Bytte jag ut mars till mar. i alla rader så fungerade det.

Tack för att du återkopplade. :+1:

Kan jag be dig att mejla mig kontoutdraget som inte fungerade på support@spirecta.se så kan jag uppdatera så att du inte behöver göra de ändringarna framgent. Sorry för strulet.

Samma här som för @Joakim_Wall
xx juni 2021 gick inte in, men tog jag bort så det var xx jun 2021 så funkade det fint.

Fix på g?

Har fixen i utvecklingsversionen. Tänkte köra ut den nya nu i dagarna. :+1:

1 gillning

Jag provade nyss och jag lyckas inte få det att funka även om jag ändrar från mars till mar. eller mar

Jag använder revolut för android, är det kanske annorlunda på ios?

Jag har precis uppdaterat Spirecta. Kan du prova igen?

Om det inte fungerar, skicka in kontoutdraget (utan dina ändringar) till mig på support@spirecta.com så får jag ta det en omgång till. :+1:

Den stora fördelen för mig med Revolut är möjligheten att växla valuta på förhand och sedan använda förväxlad valuta på kortet när man är utomlands för att slippa växlingspåslaget som andra kort har. Dock så förstår inte importmotorn vad det är för valuta man handlar i, samt om jag har växlat pengar vid olika tillfällen så har jag ju olika växlingskurser.

Hur gör ni andra här? kör ni GAV på t.ex. SEK-EUR och sedan masserar excelen med nya värden, eller finns det möjlighet att detta sköts automagiskt på något sätt? @janbolmeson

Hmm jag har inte växlat valuta med revolut, men jag förstår att det kan bli knasigt i spirecta. Jag håller med dig att det vore praktiskt att i spirecta kunna välja valuta som man importerar transaktioner för. Skulle spirecta själv kunna hämta växlingskursen vore det kanonbra.

Kursen man växlar till är tydlig, men mina varje peng på ett “valuta-vault” har ett såklart ett genomsnittsanskaffningsvärde som inte är tillgängligt att se baserat på alla tidigare växlingar.

Förmodligen är det lite större problemet här att jag inte tror att jag i Spirecta kan redovisa tillgångar på konton i annan valuta än SEK.
Konton med pengar i USD och EUR för mig i Revolut kan jag inte mappa just nu i Spirecta.
Förmodar att enda lösningen är att själv hålla koll på GAV för de posterna, och sen räkna om varje transaktion till rätt värde just då. Annars kommer det inte stämma på sista raden.

Vi har haft diskussionen uppe tidigare och det blir enormt stökigt. Därför rekommenderar vi att man kör allt i SEK.

Det är däremot inget problem att köra in ett kontoutdrag i EUR och sedan vid importen t.ex. multiplicera med 10.2 och på så sätt få det i SEK i importen.

Steg 1. Markera alla raderna

Steg 2. Klicka på “Redigera flera rader”

Steg 3. Välj “multiplicera med” och välj ett belopp

Återkom om inte mitt förslag ovan löser ditt problem. Så kan vi diskutera det, för jag kör Revolut och upplever inte det som något problem i Spirecta. :slightly_smiling_face:

Hej!
Ska testa, men spontant känns det som att det bör funka. Jag får hålla koll på mina växlingar, och ha en GAV som jag kan multiplicera det hela med (eftersom det är förväxlade pengar (oftast)).
Saldot på Revolutkontot kommer såklart inte stämma, men borde väl vara hyfsat nära iaf så länge jag inte glömmer något, eller det blir stora valutaväxlingar.

Exakt så tänker jag med. :+1: Återkom om det inte skulle göra det så tar vi isf. ett privat digitalt möte och kollar på det.