Tydligare tabeller och grafer för resultatrapporter

Mina som korsar är utläggsposter. Ibland får jag pengar innan jag gör utläggen och ibland tvärt om. Borde nog ha de som skuldposter egentligen när jag tänker efter inser. jag :man_shrugging:

Ja, det är inte helt korrekt. :slight_smile:

Här finns en bra tråd på ämnet utlägg

Har för mig att de ligger i bokstavsordning. Ett sätt är ju att numrera grupperna isf.

Jag får det även när jag väljer endast utgifter. I detta fall så var utgiften i den mörklila kategorin väldigt låg och konstant i flera månader. Medan den andra var liten ena månaden och stor den andra.

Rimligt att ha bokstavsordning tycker jag.

Skulle gärna se att den här sortens graf kunde hantera negativa poster snyggare. Ett exempel som uppstod för mig denna månaden är negativa resultat på inkomstkategorierna för värdeförändring av investeringar. Dessa måste ju kunna “tåla” att bli negativa utan att grafen förvandlas till modern konst. Annars måste jag ju bokföra värdeökningar som inkomster och värdeminskingar som utgifter?

Vi har kollat på det och det går tyvärr inte lösa i den här typen av graf (ytdiagram). Vi kanske kan hjälpas åt med hur det går att visa på annat sätt? För jag har inte så mycket idéer.

Alternativet är precis att ta det som utgifter, använda stapel-diagremmet eller om vi lyckas lista ut en annan typ av graf.

Vad sägs om att ha ett staplat stapeldiagram, istället för ett klustrat som i din bild, där färgerna är samma som är på det nuvarande diagrammet? Då kommer negativa inkomster hamna under nollstrecket, och positiva över. men med ett distinkt färgschema istället för nyanser av grönt kommer man kunna skilja på de olika kategorierna.

Med antagandet att de negativa inkomsterna förekommer, men sällan är särskilt stora, så skulle det för mig vara det mest intuitiva sättet att illustrera detta.

Ska kolla om vårt diagrampaket tillåter det. :+1: Återkommer, men det kommer ta en tid (några veckor). Det ligger i alla fall i vår utvecklingskö.

Upplever att jag har kommit en bit på vägen genom att löst hur man kan använda flera grafer för samma data i en rapport.

Här är ett exempel från gårdagens uppdatering:

eller

samt

eller

1 gillning

Så låt oss nu hjälpas åt med de viktigaste och bästa graferna så kan vi lägga till dem så man kan välja själv vilken graf man vill ha. :joy:

1 gillning

Jättebra jobb! Det kommer ta några dagar att gå igenom och smälta allt!

Ps tror spirecta försöker säga mig något…:joy:

1 gillning

Men vi får inte fler såna grejer i rapporten ”resultat över tid”? Och denna typ av graf har försvunnit? Tydligare tabeller och grafer för resultatrapporter - Nr 16 av janbolmeson

Samt dessa? Tydligare tabeller och grafer för resultatrapporter - Nr 7 av Apisto

Jag hade för mig att ni tyckte att denna grafen var kass? :flushed:

Denna graf har nu återuppstått. :joy:

1 gillning

Den är kass därför att vi bara får se 39 nyanser av grönt och rött :wink: och linjediagrammet gör kanske jobbet bättre. Om linjediagrammet också bara bestod av nyanser av grönt skulle det inte heller hjälpa så mycket.

Jag skriver faktiskt i det första inlägget att det är just den grafen jag skulle se kunna lösa många problem :slight_smile: Den skulle jag vilja ha som alternativ här Spirecta

Sorry, känner mig lite dum… jag fattar inte… vilken är graf är det som du skulle önska? Kan du lägga ett skärmklipp eller en bild från excel så ska jag försöka ordna det. :+1:

:+1: Toppen!!! Saknade den litet tag :stuck_out_tongue:

2 gillningar

Haha, kom igen, den var borta mindre än 24 timmar… :joy::joy::joy:

Haha jaaa Men när jag började gå igenom allt nytt så hittade jag den inte och hann sakna den :slight_smile: Men du var sjukt snabb på att få tillbaka den igen :+1:

Hejsan, tar och återupplivar denna lite, när jag läser ovan så verkar det som om ni är ute efter något liknande. Att kunna lättare grafiskt jämföra en kategori eller grupp över tid?

Jag har följande ide, att ha både tid och kategori/grupp på X axeln eller färgas som i mitt förslag. Där första sortering görs på grupp/kategori och andra görs på månad.

Ritade upp något lite snabbt i paint för att visa vad jag menar. kanske redan är så att jag kan få tag i detta på något vis redan men bara inte hittat rätt.

4 gillningar