Löneperiod den 25 i månaden till den 25 i månaden efter

Finns det möjlighet att välja lönedag i Spirecta?
Finns det möjlighet att ha löneperioder i Spirecta istället för välja den 25 i systemet?
Exempel på förinställd löneperiod: 25 november till 23 december, osv

Det finns ingen sådan förinställd period. Jag skulle kunna lägga till den, men jag har aldrig riktigt förstått syftet med det, så jag tänker att du / ni kanske kan hjälpa mig att förklara det. :thinking:

Vad är det man vinner på en sådan period som man inte tjänar på att köra på månadsbasis som man kör i t.ex. företagsbokföring (som jag använt som inspiration för spirecta)? Jag tänker ju att det jämnar ut sig över tid om man kollar på det på månadbasis.

1 gillning

Tänker främst att det blir mer rättvist och korrekt bild över utgifterna över en bestämd löneperiod istället för månadsperiod.

Både Tink och Swedbank utgiftkollen använder detta system medveten om att dessa ekonomiappar inte är din favorit appar :sweat_smile:

1 gillning

Jag håller inte riktigt med om att det ger en mer korrekt bild, framförallt för att löneperioden förändras pga helg. Alla räkningar man har den månaden betalas efter den 25 e trots att utgiften kanske uppstår innan. Så jag tycker att månadsvis är mer korrekt.

Jag hade en annan app förut och den kunde man ställa in ett annat brytdatum, 25e tex. Problemet var när betalningar försköts av olika anledningar. Då såg det ut som att man inte fick sin lön den månaden eller att hyran betalades dubbelt en månad. Det vart stökigare tycker jag :slight_smile:

2 gillningar

Jag förstår att funktionen finns och används, men till vilken nytta.

Svårt när man ska börja definiera vad som är rättvis. Får du lön för utfört arbete för du jobbar på timmar eller har du månadslön och får lön i förskott?

När du får en räkning, när jag egentligen utgiften varit?

Håller med Jan som sett på företags redovisning att det är bra som det är nu. Det blir enligt mitt sätt att se det ”mest rätt” och vill man rätta till det mera kan man alltid lägga in periodiseringar och liknande. Eller bara byta datum på en eller annan transaktion som man vill ha i en annan månad.

//Björnen