Tydligare tabeller och grafer för resultatrapporter

Sorry, känner mig lite dum… jag fattar inte… vilken är graf är det som du skulle önska? Kan du lägga ett skärmklipp eller en bild från excel så ska jag försöka ordna det. :+1:

:+1: Toppen!!! Saknade den litet tag :stuck_out_tongue:

2 gillningar

Haha, kom igen, den var borta mindre än 24 timmar… :joy::joy::joy:

Haha jaaa Men när jag började gå igenom allt nytt så hittade jag den inte och hann sakna den :slight_smile: Men du var sjukt snabb på att få tillbaka den igen :+1:

Hejsan, tar och återupplivar denna lite, när jag läser ovan så verkar det som om ni är ute efter något liknande. Att kunna lättare grafiskt jämföra en kategori eller grupp över tid?

Jag har följande ide, att ha både tid och kategori/grupp på X axeln eller färgas som i mitt förslag. Där första sortering görs på grupp/kategori och andra görs på månad.

Ritade upp något lite snabbt i paint för att visa vad jag menar. kanske redan är så att jag kan få tag i detta på något vis redan men bara inte hittat rätt.

4 gillningar

Tack för inspel! Tar med mig det här till planeringen!

1 gillning

@Jim_Akerstrom - satt och hade lite tid över ikväll… så här ser utkastet på grafen ut i utvecklingsversionen. Var det så du tänkte dig det? @Muraks har du inte varit inne på det här också?

1 gillning

Snyggt! Jo jag har funderat i dessa banor också. Jag gillar det grafiska att se en grupp tillsammans över tid :slight_smile:

Gällande upplösning (månad, år etc), ska det vara två olika rader i dropdown-listan eller väljer man det i fältet för tidsintervallet? I den rapporten så finns upplösning när man väljer intervallet för presentation.

Alltså det står “Kategorigrupper (per månad)”, kommer “(per månad)” vara beroende på vad man valt?

Bra, det tänkte jag inte på. Vad ska vi kalla dessa två grafer?

För så här ser det ut på årsbasis

Skulle man kalla det

  • grupperat per tidsintervall
  • grupperat per kategori respektive kategorigrupp

En off topic önskemål som blir lite mer aktuell här. Att manuellt definiera sitt startdatum. Tex är en teknik att sätta startvärdet på tillgångar ett tidigare år för att det inte ska synas i rapporter, problemet blir tex här där man kommer ha en tom kolumn om man väljer “från start” istället för att välja det manuellt. Knappen “från start” blir liksom mindre användbar om alla värden på start-datumet inte skall användas för rapporter etc.
image

Topp, det kör vi på.

Jo det fungerar, men det är meckigt att behöva ändra den hela tiden. Det tar mer tid än att klicka på ett fördefenierat val. Men jag noterar att du inte har “Sen start” i den rapporten.

Lite snabbt klickande så hittade jag den i en annan rapport.

Jag gillar det valet :slight_smile: men om 10 år så kanske jag inte tycker att den är lika viktigt.

I några rapporter finns denna (jag gillar den funktionen också), som skulle kunna innehålla årtal!
image

Lade till den i rapporten:

Problemet är att jag inte kan urskilja om det är ett “tomt startår” eller ett år som faktiskt ska vara tom om du förstår vad jag menar. Om jag skulle börja plocka bort första perioden kommer det ge följdfel åt andra hållet tänker jag.

Här har det gått undan i diskussionen men jag tycker resultatet ser fint ut. Kommer bli användbart för mig iaf. Snyggt jobbat!

Nej precis, jag förstår att det inte går att göra det på något automatiskt sätt. Därför skulle man kunna ha ett val i inställningar där jag kan manuellt välja startdatum. Gör man inget val så är det första transaktionen så som det funkar nu, gör man ett val så väljs det.

Funktionen “Sedan start” skulle då anropa den inställningen för att välja datum, istället för att kolla efter första transaktionen.

Man får då egenvalda perioder :slight_smile:

Ett tips - varje rapport har ju en unik www-adress. Så du borde ju kunna göra det genom att lägga ett bokmärke i webbläsaren.

Tack för tipset, det är en workaround.

Fixat i denna uppdateringen per idag: